april 2021
september 2020
Boeren en tuinders houden Limburg gezond
Begonnen met een mooie opdracht voor de LLTB.
In de loop van 2021 worden de resultaten van deze samenwerking gepresenteerd.
maart 2020
Je bestemming is nooit een plek, maar een nieuwe manier om naar dingen te kijken
Begin maart zijn een aantal paprika kwekers van telersvereniging Pamosa afgereisd naar Zuid Spanje voor een excursiereis. In samenwerking met andere partijen heb ik deze interessante reis mogen realiseren.
Lees hier het door mij geschreven artikel voor ZON magazine/groentenieuws
februari 2020
vertrouwen, verlangen, voelen, vrijheid en verbinden
In samenwerking met Kamperfoelie uit Horst is een website gemaakt die de kennis en passie van Christien Thijssen naar voren brengt.
januari 2020
Online learning is not the next big thing, it is the now big thing.
Samen met gezondheidscoach Violette is de E- Learningmodule ‘Verminder stress, voorkom burn-out’ ontwikkeld. Het geheel is geïmplementeerd in de bestaande website, tevens is een betaalmodule toegevoegd.
december 2019
Photography is the memory of our lives
In 2019 heb ik veel tijd gestoken in het verder ontwikkelen van mijn fotografie skills.
Onderstaande een social-media-selectie uit de opdrachten die ik heb mogen uitvoeren.
augustus 2019
“Teamwork makes the dream work”
Heb je internationale medewerkers in dienst? Dan kan communiceren en instrueren soms een probleem zijn…
GielenTaalProjecten kan u hierbij helpen.
GielenTaalProjecten verzorgt taaltrainingen voor uw bedrijf of voor bedrijven in taal educatie.
Beter communiceren zorgt voor meer begrip op de werkvloer, een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim.
In nauwe samenwerking met Jenneke Gielen van GielenTaalProjecten is een overzichtelijke website gerealiseerd.
maart 2019
Jubilerende bedrijven in het zonnetje
groentenieuws.nl over Kefief
In het zonnetje
Na jarenlang paprika’s geteeld te hebben, richtte Inge zich op communicatie. Ze volgde cursussen en zette haar communicatiebureau Kefief op. In 2012 bracht ze het eerste streekgebonden kookboek uit. Een jaar later verscheen het boek ‘De smaak van ZON’, een bedrijfsgebonden kookboek in opdracht van ZON fruit&vegetables. “Door werknemers en telers in het boek af te beelden én aan het woord te laten, uit het bedrijf haar waardering. Hoe mooi is het om zo je mensen in het zonnetje te zetten”, aldus Inge.
Een decennium in een boek
Toen de veiling in 2015 100 jaar bestond, werd gevraagd om het decennium in een boek samen te vatten. Inge: “Er werd samen met ZON veel aandacht besteed aan het realiseren van een uniek concept. In het boek geen ellenlange teksten, maar een afwisseling van verrassende interviews, informatieve artikelen en historisch beeldmateriaal. Een tijdlijn, met daarop alle opmerkelijke gebeurtenissen; eerste veiling van asperge tot een nieuw logo, werd de rode draad door het boek.”
Spotlights
In haar boeken speelt voedsel een belangrijke rol. “Door mijn tuinbouwachtergrond ken ik de wereld achter de producten en ik herken ook de trots die de
bedrijven voelen”. In 2018 zijn ‘Gezonde Brandstof’, het jubileumboek voor Vissers Energy Group en ‘Koken in het Groot Venlose’ een regionaal kookboek uitgebracht.
Het maken van (bedrijfsgebonden) boeken is de passie van Inge. “Een bedrijfsreisje of feest gaat voorbij, maar een boek is blijvend blijft. Het vormt een bijzondere wijze om je bedrijf of organisatie in de spotlights te zetten.”
februari 2019
Dág oud. Hallo nieuw!
Het stond al een tijdje op mijn todolist: een update van mijn eigen website kefief.nl.
Ik heb gewerkt aan een vernieuwde website met een frisse. rustige en eigentijdse uitstraling.
Een website is het visitekaartje van je onderneming, vereniging of van jezelf.
Ben je op zoek naar een sprekende website, maar wil je niet de hoofdprijs betalen dan ben je bij Kefief aan het juiste adres.
Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op.
februari 2019
Sinds 2105 verzorg ik diverse secretariële werkzaamheden voor telersvereniging Pamosa.
Pamosa is een club paprikatelers die iedere dag samenwerkt om een goede afzet van hun producten te realiseren.
Ze zijn verenigd in een coöperatie waardoor een sterke onderlinge band is ontstaan.
De coöperatie Pamosa is partner van ZON fruit & vegetables en wil bekend staan als de beste en meest betrouwbare leverancier van paprika’s.
Pamosa heeft kwaliteit, voedselveiligheid en leveringszekerheid hoog in het vaandel.
In samenwerking met ZON bedient Pamosa niet alleen via de veilingklok de daghandel, maar ook supermarktketens in NL en DU.
Travel is the best education anyone can have
Excursie reis naar Agadir met telers vereniging Pamosa. #paprika #Agadir #Marokko pic.twitter.com/qhMbPSZlbV — Inge Tacken-Benders (@kefief) 2 februari 2019
januari 2019
Samen met Natascha Smits, de drijvende kracht achter Jezellufzijn is een sprekende website samengesteld. Jezelllufzijn, coach in de natuur, helpt stapsgewijs groeien en verbinden.
november 2018
Wat is ut ein moeij book gewaore!
Maandag 5 november vond de boekpresentatie van ‘Koken in ‘t Groot Venlose’ plaats Beej Benders Baove.
Ruim 90 deelnemers van het boek waren aanwezig bij de overhandiging van het eerste boek aan markant Venlonaar Geer van de Veer.
Vanaf 6 november is het boek voor € 15,95 verkrijgbaar bij:
- Slijterij Valckx, Arcen
- Versboerderij ‘ Het Vorst, Velden
- Boekhandel Koops, Venlo
- Beej Benders, Venlo
- Plus Benders in Venlo en Blerick
- Bruna Blerick
- Bakkerij Pijpers in Blerick en Boekend
- Carriera Damesmode in Venlo en Tegelen
- Square Kappers in Blerick en Tegelen
- De Gastronoom, Tegelen
- Heerlijck Thuis, Venlo
- Kaas&Kaasjes, Venlo
- Kasteeltuinen, Arcen
- Tebben kaas, diverse verkooppunten
- Jagersrust, Velden
- Van Lier Schoenen, Belfeld
- Wijnhuis Blerick
- Hotel Restaurant Valuas, Venlo
- Bruna, Horst
- Primera, Sevenum
- Bij Suus, Grubbenvorst
Zie hier het artikel van Omroep Venlo.
oktober 2018
“Laat de persen maar draaien”
‘Koken in ‘t Groot Venlose’ ligt bij de drukker…..
Ruim 150 ‘Groët Venlonaere’ afgebeeld naast een (streekgebonden) recept maken het geheel tot een prachtig kook -en kijkboek.
Een musthave voor iedere inwoner van Groot Venlo en ver daarbuiten.
Dit mooie december cadeau mag je zeker niet missen!
Op 5 november is de boekpresentatie voor de deelnemers aan het boek.
Vanaf 6 november is ‘Koken in ‘t Groot Venlose’ verkrijgbaar bij diverse winkeliers in Arcen, Velden, Venlo, Blerick, Boekend, Tegelen en Belfeld voor een vaste verkoopprijs van € 15,95.
augustus 2018
“Chronisch ziek zijn, vraagt om chronisch optimisme”
In opdracht van Violette Hoeijmakers-van den Hombergh, gespecialiseerd in coaching van chronisch zieken, is een website ontwikkeld die aansluit bij de uitstraling en doelgroep van gezondheidscoach Violette.
www.gezondheidscoachviolette.nl
juli 2018
“You don’t take a photograph, you make it”
Op 3, 4 en 5 juli waren de fotografie-dagen voor het boek ‘Koken in Groot Venlo’. We mochten gebruik maken van de prachtige locatie van ‘The Scelta Institute’ in Boekend.
Ruim 150 personen hebben we mogen fotograferen voor het te maken kook-en kijkboek.
Omroep Venlo, zelf ook deelnemer aan het boek, nam meteen de camera ter hand voor een interview:
april 2018
Koken? Gezonde brandstof!
Samen met Vissers Energy Group en uitgeverij Orangehouse heb ik de afgelopen periode gewerkt aan een prachtig project.
Het resultaat van deze samenwerking is een mooi jubileumboek vol recepten, foto’s uit vervlogen tijden aangevuld met een tijdlijn waarin 100 jaar ‘Vissers’ in woord en beeld wordt weergegeven.
Klik hier voor meer informatie.
april 2018
“The earth is art, the photographer is only a witness”
Maretak Photography maakt prachtige natuurfoto’s.
Wandel eens door haar site of bestel een mooi setje kaarten.
Klik hier voor meer informatie.
31 maart tm 7 april 2018 Autismeweek
Maretak Photography wordt ondersteund door Kefief.
maart 2018
“Elke morgen geef ik mijn bureaustoel een positieve draai”
Mijn kantoor is getransformeerd tot een fijne werkplek.
Iedere morgen loop ik met een ‘smile’ naar binnen.
Veel licht, relaxte sfeer, een plek waar ik me op mijn gemak voel.
Laat die nieuwe ideeën maar komen!
januari 2018
De afgebeelde omslag betreft een schets op basis van eerdere uitgave.
Koken blijft hot!
Dus wat is er leuker dan een kookboek uit je eigen regio?
‘Koken in’Groot Venlo’ is in de maak…..
Door de combinatie van recepten, bedrijven met hun medewerkers én diverse inwoners uit Venlo, ontstaat een uniek kookboek met een persoonlijk karakter.
Bovendien biedt dit boek ook de leukste foto’s van de omgeving en historische en leuke weetjes.
Het is een bijzondere wijze om je bedrijf of organisatie te promoten.
Heb je interesse om met je bedrijf deel te nemen aan dit unieke Groot-Venlose project neem dan contact met mij op.
december 2017
“Een website is het digitale visitekaartje van je onderneming”
In opdracht van Rutger Lommerse, eigenaar van RULOC, Agro Management & Projecten heb ik de website www.RULOC.nl ontwikkeld.
december 2017
“In the end we regret the chances we didn’t take”
( Lewis Carroll)
De afgelopen jaren heb ik mooie opdrachten mogen vervullen voor diverse bedrijven, al dan niet agrarisch gerelateerd.
De op maat gemaakte (kook)boeken, altijd positief ontvangen door de opdrachtgevers, waren mega leuke projecten.
Na 6 jaar parttime ZZP-en ga ik de stap zetten….
In het nieuwe jaar ga ik me volledig richten op Kefief.
Ik heb er enorm zin in….
Kijk op mijn site kefief.nl voor meer info, wellicht dat we wat voor elkaar kunnen betekenen.
mei 2017
Met Vissers Olie is een verrassend communicatie project opgestart.
Samen hebben we hetzelfde doel voor ogen, waardoor we tot een mooi eindresultaat hopen te komen.
mei 2017
Vanuit agrarische bedrijven komt steeds meer de vraag om de voorbereidingen voor de Global Gap versie 5.0 te ondersteunen.
Door samen met de ondernemers de interne audit door te nemen en te kijken wat er nodig is om het handboek voldoende compleet te maken hebben diverse bedrijven in -en buiten de regio de Global Gap certificering reeds succesvol afgerond.
februari 2017
Kefief heeft telersvereniging Pamosa ondersteund tijdens hun excursiereis naar de regio’s Murcia en Almería in Zuid-Spanje.
Lees hieronder het door mij geschreven reisverslag gepubliceerd in het ZON Magazine.